In de geur mooi perzik, abrikoos, vanille, mooi rokerig en mineralig, kamperfoelie en noten, karamel en boter, smakelijk en sappig, intens en uitgebalanceerd, een toegankelijke stijl, lengte, fruit en kracht, volheid, bijna honingachtig in rijkdom, mooi in balans, mooi te combineren met asperges met ham en beurre blanc, zwezerik, klassiekers als gerookte zalm of –paling, maar gaat ook probleemloos bij wit vlees.
De Condrieu ‘La Petite Côte’ wordt gemaakt van de jonge stokken van het domein Yves Cuilleron , stokken die op een leeftijd zitten van zo ongeveer 15 tot 20 jaar in de wijngaarden boven het dorp Chavanay, op gronden die veel zand en graniet bevatten..Dat levert druiven op van een iets lichtere, maar nog altijd meer dan uitstekende kwaliteit. Alle druiven voor deze Condrieu worden met de hand geoogst. Na de oogst worden ze geperst, waarna het laatste deel van de gisting bij een deel van de wijn (30%) plaatsvindt op eikenhouten vaten. Dit deel van de wijn blijft ongeveer tien maanden op vat liggen. De wijn wordt gebotteld na menging met het gedeelte dat op roestvrij staal is blijven liggen. De wijn ondergaat een volledige appelmelkzuur gisting.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.