In de mond prachtig droog en strak, perfecte zuren en wat citrus, lengte, subtiele belletjes, voor de liefhebber van een strak droge Champagne. Breed en open, toast, noten, druivig, een mooie citrustoon, brioche, rokerig, prachtig complex. Niet alleen een perfect aperitief, maar ook een perfecte begeleider van visgerechten, oesters, gerookte zalm, kipgerechten, kalfsvlees.
In de loop van de afgelopen jaren heeft het huis Philipponnat stelselmatig gestreefd naar een verlaging van de dosage bij al zijn Champagnes. Dat betekent dat bij de definitieve botteling en het verwijderen van de gistprop een klein beetje suiker wordt toegevoegd. Bij een Brut Champagne mag dat maximaal 15 gram per liter zijn, maar meestal is dat veel minder, zoals in het geval van Philipponnat. Het op de markt brengen van deze Champagne, de Non Dosé, was voor Philipponnat een logische, volgende stap. Bij deze wijn is helemaal geen suiker toegevoegd op het moment van het dégorgement, met als resultaat een strak droge stijl Champagne –uiteraard met de uitzonderlijke kwaliteit die we gewend zijn van Philipponnat. Champagnes, gecreëerd op basis van veel Pinot Noir en perfect rijp geplukte druiven. De druiven worden geoogst van niet minder dan 25 verschillende crus uit de beste delen van het Champagnegebied. De wijn ondergaat een rijping in de kelder van liefst twee tot drie jaar. Zeker bij een niet-gedoseerde Champagne is de kwaliteit van levensbelang, omdat er geen suiker in zit om ook maar enige fout te kunnen verhullen. Het resultaat is een prachtig glas droge Champagne, als perfect aperitief, maar ook bij mooie gerechten.
Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.